delen delen op facebook delen op twitter delen op linkedin volgen volgen op linkedin volgen op linkedin

Marian Vaags
Mimespeler, mimevoorstellingen, acts

Klik op de video´s onderaan de pagina voor clips!

Meer filmpjes vindt u op youtube, klik op video's.

Wilt u een leuke mimeact of mimevoorstelling? Dit kan kant en klaar maar ook op maat. Voor elke gelegenheid is een passende act te maken. Of het nu een jubileum, een opening van een expositie of een andere speciale gelegenheid is.

Mime is veelzeggend, zonder te praten! Dat kan in verschillende vormen. Bijvoorbeeld in klassieke pantomime waarin de illusie een hoofdrol speelt.

Denk aan het verbeelden van een niet bestaande muur, touwtrekken, een lastig hondje uitlaten, een onwillige ballon oplaten, een sappige perzik eten, een vies drankje drinken. De mimespeler speelt met de werkelijkheid. Deze mimekunst is een techniek die je je met veel oefenen eigen maakt en er kunnen zowel korte als langere acts mee gemaakt worden.

Maar ook mime in een louter expressieve vorm is mogelijk. Spelen zonder woorden. Alles uitdrukken door middel van lichaamstaal.

Dan is er nog de mimeclown, die een lopende act kan verzorgen op allerlei manieren. Er zijn natuurlijk verschillende types.

Tenslotte is er nog een meer abstracte mimevorm waarbij dansante elementen en muziek een grote rol spelen.

Ik heb als mimespeler mijn opleiding gehad aan de pantomimeschool van Halina Witek, Theater Het Klein te Eindhoven. Ook ben ik lid geweest van haar bewegingstheatergroep als danseres en mimespeelster en van de groep Mauke Cramm Danswerk.

Met deze achtergrond ben ik zelfstandig met acts en optredens begonnen, eventueel kan ik samen met een tweede speler optreden.

De duur van de voorstelling kan worden aangepast. Alles in overleg. Neem gerust contact op voor vrijblijvend overleg.

Contact