delen delen op facebook delen op twitter delen op linkedin volgen volgen op linkedin volgen op linkedin

Marian Vaags
Mimeworkshop & cursus (panto)mime

Met mime kun je veel zeggen! Dit terwijl je in het geheel niet praat. Maar wordt er al niet genoeg gepraat?

Non-verbale communicatie beslaat het overgrote deel van onze communicatie. Om de bedoelingen van de ander te begrijpen en hier goed op in te kunnen spelen is het van belang hier meer over te weten.

In het theater is dit non-verbale deel ook erg belangrijk. Hier kun je zien dat je een verhaal kunt vertellen zonder woorden door middel van mime. Maar ook in het 'theater van het leven' wordt veel verteld door middel van lichaamstaal. Niet alleen het gezicht maar het hele lichaam vertelt vaak een duidelijker verhaal dan woorden. Ook de intonatie van de stem behoort tot de non-verbale communicatie.

Workshops, lezingen en lessen in non-verbale communicatie, lichaamstaal en mime kunnen een leerzame en ook plezierige ervaring geven.

Misschien wilt u eens meer aandacht besteden aan lichaamstaal en u op een andere manier uitdrukken.

Bij mijn lessen en workshops mime kun je zowel de technieken van mime leren als de expressieve gevoelstaal van het lichaam. Deze vorm van bewegingstheater is een heel sterke vorm van vertellen door middel van beweging! Ik put bij mijn lessen uit de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan door op te treden, opleiding bij Halina Witek en door het geven van lessen.

Minder is vaak meer, met minder kunnen we vaak meer zeggen en beter tot de essentie komen. Mime en bewegingstheater hebben een grote zeggingskracht. Er zijn zo veel mogelijkheden. Zo kan een performance of act humoristisch of poëtisch, realistisch of abstract zijn, dansant of clownesk.

Met mime/bewegingstheater/fysiek theater kunnen hele verhalen worden verteld, zonder ook maar een woord te spreken. De fantasie en verbeelding spelen hierbij een grote rol. U kunt oproepen wat er niet is, een andere wereld scheppen.

u leert veel over de kracht van lichaamstaal en non-verbale communicatie en kijkt u voortaan met extra interesse naar wat mensen doen en zeggen met hun lichaam. Zelf kunt u daar ook mee spelen .... en het is ontspannend en leuk om te doen.

Mimeworkshops vanaf 60 euro per uur.

Mime en dansfilmpjes vindt u op youtube, klik op videos.

OOK INDIVIDUELE MIMECOACHING IS MOGELIJK ALS U UW ACT WILT VERBETEREN, MIME WILT LEREN OF AANDACHT WILT BESTEDEN AAN UW LICHAAMSTAAL EN PRESENTATIE!

Contact